Om Dametric

Om Dametric

Dametric är specialiserat på elektronik för tuffa industrimiljöer, med fokus på lösningar för raffinörkontroll. Genom vårt dotterbolag Dynapond erbjuder vi även lösningar för dynamisk vägning och registrering.

Vi har under mer än 40 år utvecklat en unik kompetens avseende olika tekniker för mätning av:

K

Avstånd

K

Tjocklek

K

Vikt

Företaget har stor erfarenhet inom:
K

Mätteknik

K

Databehandling

K

Presentation av mätvärden i processindustrin

Erfarna medarbetare

Dametrics medarbetare har gedigen erfarenhet av konstruktion och produktion inom elektronik, data och mekanik. Vår kompetens ger våra kunder ett affärsmässigt försprång.

Dametric-skylt
Givardetaljer

Inriktning

Dametrics produkter och tjänster täcker in allt från enskilda givare till kompletta kundanpassade mätsystem. Vi har omfattande erfarenhet av att kombinera elektronik och mekanik i tuffa industrimiljöer.

Vår vision är att, genom att vara innovativa, kunna utveckla och utmana vedertagna lösningar.

Det mest väsentliga för oss är att förse våra kunder med produkter och tjänster som är exakt anpassade till deras behov.

Vi strävar efter att förbättra miljön genom att tillhandahålla teknologier som främjar varje kunds möjlighet att optimera sina processer och därigenom spara energi.

Dynapond-systemet installerat på en sopbil

Dynapond

Sedan år 2020 har vi ett dotterbolag, Dynapond, som tar hand om marknadsföring och försäljning av samtliga produkter som ingår i kategorin dynamisk vägning och registrering.

Egen produktion

På Dametric är vi stolta över vår omfattande expertis inom ett antal tekniska områden. Tack vare våra avancerade produktionsresurser har vi lyckats täcka alla aspekter av tillverkningsprocessen. Det betyder att vi kontrollerar hela kedjan från forskning och utveckling till tillverkning av färdiga produkter.

Programutveckling

Våra produkter innefattar applikationer för PC och inbyggda system. Vårt fokus är att leverera den allra senaste programvaran med de senaste programmeringsteknologierna.

Elektronikutveckling

Vi designar vår egen hårdvara, vilket ofta inkluderar mikroprocessorbaserade system och användning av buss-system. Vi har stor expertis inom mönsterkortdesign.

Maskinteknik

På Dametric har vi en egen avdelning för maskinteknik och design där vi bygger våra prototyper. Vi använder en fleroperationssvarv som ger stor kapacitet och flexibilitet inom utveckling och produktion.

Fleroperationssvarven

Med hjälp av fleroperationssvarven kan vi tillverka produkter från grunden. En av de egenproducerade produkterna vi har utvecklat är en RFID-antenn som används vid dynamisk vägning och registrering. Se tillverkningsprocessen i videon.